Holistic Pulsing


Holistic Pulsing is een behandelwijze, waarbij het lichaam op natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. Dit zacht ritmisch bewogen worden werkt door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam. Het geeft vaak een gevoel van koestering en geborgenheid, waardoor het veiliger wordt om in overgave aanwezig te zijn bij wat er te ervaren is. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel.

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten. Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen; het genieten, de grenzen én de mogelijkheden.
Er wordt niets geforceerd en het hoeft nergens naartoe. Juist dat geeft alle ruimte om in het moment liefdevol te zijn met wat er leeft. Een Holistic Pulsing sessie wordt door velen ervaren als een thuiskomen in hun lichaam.

Holistic Pulsing kan ondersteunend zijn:
– wanneer je altijd maar aan het denken bent en niet meer kunt voelen,
– bij het onthaasten van je leven,
– bij vermoeidheid, stress en spanning,
– bij lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, chronische vermoeidheid.
– wanneer je (opnieuw) wilt leren genieten van de stroming in je lichaam,
– wanneer je via je lichaam meer inzicht wilt krijgen in je psyche of een thema wilt uitwerken,
– bij verwerking van intense momenten in je leven.
– wanneer je veel geeft en er naar verlangt om te ontvangen.
– bij bindweefselmassage

Share this:

Geplaatst in massages.