Jezelf durven zijn

Ik ben net thuis gekomen van het assisteren van de zomerweek: ‘jezelf durven zijn’ bij Aumm-beroepsopleidingen.
Een week waarin we hebben gewerkt met alles rond het thema ‘jezelf durven zijn’. We hebben onderzocht welke kind-patronen, (negatieve) overtuigingen ons tegen houden om werkelijk onszelf te zijn. Met warmwaterrebirthing, diverse vormen van lichaamswerk, ademtechnieken, traumawerk, meditatie, en technieken uit de co-dependency hebben we onze patronen onderzocht.

Deze week heeft me doen beseffen dat we in het hier en nu vaak leven met overtuigingen, opgedaan in de kindertijd, die ons ervan weerhouden om het leven te leven zoals we eigenlijk zouden willen, om gewoon onszelf te zijn. We houden onszelf vaak in/klein en leven niet onze werkelijke potentie en grootsheid.
Veel voorkomende (negatieve) overtuigingen zijn: Ik mag er niet zijn, er is niet genoeg voor mij, ik ben niet goed genoeg zoals ik ben, ik ben niet om van te houden, ik ben het niet waard, ik ben geen mooie man/vrouw…etc. Het raakte me, de pijn te voelen van hoe dit ongenoegen en deze onvrede iemand uit zijn authenticiteit en kracht haalt, hoe men levensenergie- en vreugde verliest.
De machteloos en zelfs boosheid was zo voelbaar… maar was soms zo onderdrukt en moeilijk om te uiten.

In deze week heb ik mogen ervaren hoe helend het is om contact te maken met het innerlijk kind, je oorspronkelijke zelf en om in alle volheid expressie te geven aan wat er in je leeft. Zodat je achter je overtuigingen komt en je nu vanuit je volwassene een keuze voelt om eruit te stappen en te kiezen voor jezelf, het leven, het JAAAA voor het leven. Zodat je uiteindelijk je ware zelf leeft vanuit liefde en in harmonie met jezelf.
Prachtig hoe o.a. de (warmwater)rebirthing hierbij zo transformerend kan zijn; hoe de negatieve overtuiging getransformeerd wordt naar een krachtige positieve overtuiging. De kracht van ademen, je lijf vullen met levensenergie en voelen wat er in jou leeft of geleefd wil worden… en dat je hieraan expressie mag geven.

 

Wat een cadeau om deze week te mogen assisteren!
Het heeft me diep geraakt aanwezig te zijn bij de processen van de deelnemers; het was prachtig om deelgenoot te zijn de verschillende processen. Mee voelend in de pijn, verkramping, boosheid, kwetsbaarheid, en al wat het er was aan oude pijn…. en hoe zich dit gaandeweg het proces meer en meer transformeerde naar meer vrijheid, levensenergie en liefde.
Ik voelde hoe mijn hart zich ook steeds opende en hoe ik ook in mijn kracht kwam te staan vanuit zachtheid en hoe de levensenergie door mijn lichaam heen stroomde. Mmmm, wat een heerlijk gevoel; zo thuiskomen bij mijzelf!

Het sterkt me om mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie (Massagetherapie en Primal Rebirth Therapy) meer neer te gaan zetten in mijn nieuwe woonplaats Arnhem. Want hoe prachtig is het om dit heerlijke ‘werk’ verder uit te dragen en anderen te supporten bij het (her)vinden van zichzelf, het JA voor het leven!?!

Share this:

Geplaatst in Blog.