Valentijnsdag: de dag van (zelf)liefde

Tijdens Valentijnsdag denken we vaak in eerste instantie aan het liefhebben van anderen, onze liefde aan andere laten zien met bloemen, cadeautjes, lieve woorden en zo meer. Maar hoe zit het met de liefde voor jezelf?!

In de huidige maatschappij zijn we veelal opgevoed met allerlei ideaal-plaatjes. Dit zorgt ervoor dat we delen van onszelf afsplitsen of gaan verharden om ons te beschermen tegen datgene wat er niet mag zijn van anderen en delen van onszelf die wij afwijzen (al dan niet door ingegeven boodschappen van anderen). Als we dit maar lang genoeg doen, dan weten we op een bepaald punt niet meer wie we in basis zijn. Zijn we verhard, gepantserd en ver verwijderd van wie we in essentie zijn…weg compassie, weg (zelf)liefde.

Valentijnsdag is voor mij een dag waarop ik me in eerste plaats richt op liefde voor mijzelf. Om contact te maken met de pracht in mijzelf… diep doorvoelen wie ik ben; wat voor mij belangrijk is in mijn leven, in mijn werk en in het contact met anderen. Bewust stilstaan bij wie ik ben als ik authentiek mijzelf ben…contact maken met mijn blauwdruk.

Bijgevoegd nummer helpt me om rustig te gaan zitten, te luisteren en te voelen wat er in mijn lichaam is… Ik stel me dan voor dat ik deze woorden aan mijzelf zing… ZELFLIEFDE!

Welk nummer ondersteunt jou bij / herinnert je aan zelfliefde?

https://www.youtube.com/watch?v=FNRekw3Z9lI

Share this:

Geplaatst in Blog.