Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een unieke tijd, waarin er veel gebeurt in je lichaam. Hormonen veranderen ook je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kindje. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent, en last krijgt van pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.
De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt je spieren  en stimuleert de bloedcirculatie van jezelf en je kindje. Het zorgt ervoor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt. Het lichaam kan zich herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.
Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voorminder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage vroeggeboortes kleiner te zijn.
De massage is geschikt vanaf 3 maanden zwangerschap tot aan de bevalling.

Na de bevalling: 
Je lichaam heeft door de zwangerschap en bevalling een flinke extra inspanning geleverd. Vooral je spieren en pezen hebben te lijden gehad. Massage na je bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger herstelt. Ontzwangeren kost tijd. Veel vrouwen hebben tot een jaar na de bevalling last van een aantal klachten. Bekende klachten zijn hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kunnen vrouwen in deze periode last krijgen van stemmingswisselingen. Postnatale massage kan deze klachten verlichten.

Share this:

Geplaatst in massages.