Visie

Visie: ik ben van mening dat je lichaam weerspiegelt wie je bent en hoe je in het leven staat.

Holisme
Ik geef massages vanuit een holistische visie. Holistisch betekent voor mij dat ik naar de mens in zijn geheel kijk. Ik ben er van overtuigd dat geestelijke, emotionele, fysieke, mentale, sociale en spirituele niveaus elkaar beïnvloeden. Als je lekker in je vel zit, is je lichaam vitaal en een bron van plezier. Maar als het niet zo lekker gaat, laat je lichaam dat ook weten door signalen van ongemak en pijn. Je lichaam is dus een spiegel van wie jij bent en hoe het met jou gaat.

Bewustwording

In mijn massage nodig ik je uit om met aandacht naar jezelf te gaan, je bewust te worden van wat er in jou leeft, om te zien welke overtuigingen en gedragspatronen bij jou op de voorgrond staan.
Zit je goed in je vel, dan kun je inzicht krijgen in factoren die voor jou maken dat je goed in je vel zit. Hier kun je naar teruggrijpen als het op een ander moment niet zo lekker gaat. Zit je niet lekker in je vel, heb je klachten, dan is er ruimte en aandacht om te onderzoeken wat je lichaam jou wil zeggen. Dus met én zonder klachten, je bent welkom!

Een klacht vraagt om aandacht
Een klacht of probleem welke zich fysiek voor doet, staat vaak niet op zichzelf. Onbewust kunnen onderliggende gevoelens of ervaringen de werkelijke oorzaak zijn. Vaak wordt dit fysiek weerspiegeld op de ‘bekende kwetsbare plekken’ die iedereen van zichzelf kent. De plek en de manier waarop de klacht zich manifesteert zegt veel.
Een klacht is dus eigenlijk een signaalfunctie: er is iets uit balans, iets wil aandacht, iets in jou wil gehoord of gezien worden. Zo is het lichaam dus een spiegel van wat er in jou leeft.

Zelf doen, maar niet alleen

Jij bent de enige persoon, die kan ontdekken wat je lichaam je wil zeggen. Dit onderzoek moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Je kunt dit voor een deel analyseren met je hoofd. Maar het lichaam laat zich het best verstaan door te voelen. Tijdens een massagesessie kan ik je met aandacht, warmte en rust begeleiden om contact te maken met wat er (diep van binnen) in je leeft. Wanneer je in een massage wordt aangeraakt, word je je meer bewust van gebieden in je lijf waar het prettig voelt en delen waar het gespannen of pijnlijk aanvoelt. Er kunnen ook gevoelens, herinneringen of gedachten boven komen. Door met aandacht aanwezig te zijn bij datgene wat zich tijdens een sessie in je aandient, krijg je meer inzicht in jezelf. Door deze bewustwording kun je kiezen hoe je hiermee om wilt gaan en zo jouw eigen unieke weg kiezen!

Massagetherapie kan aanvullend of ondersteunend zijn als je:
• ergens anders onder behandeling bent(al dan niet regulier),
• persoonlijk wilt groeien en inzicht in jezelf wilt krijgen,
• klachten hebt als migraine, depressiviteit, stress, slapeloosheid etc.,
• door een bepaalde (moeilijke) periode in je leven gaat.

Massagetherapie is niet bedoeld om klachten eenvoudig weg te masseren, maar om je in contact te brengen met het gevoel onder de klacht… bewustzijn.